Om Drabssag/Melved
Drabssag/Melved er et tværfagligt undervisningsmateriale til de ældste klasser. Eleverne agerer ansatte på politiets rejsehold og skal ud fra et givet bevismateriale sandsynliggøre, hvem der er skyldig i en mordsag. Eleverne skal undervejs løse faglige opgaver, opstille og afprøve hypoteser, skrive rapporter, vurdere afhøringer og diskutere dilemmaer. For at opklare mordgåden skal eleverne håndtere en række spor ved hjælp af matematiske, danskfaglige og naturvidenskabelige færdigheder – og de skal organisere og formidle den viden, de samler sammen.

Drabssag/Melved er et computerstøttet rollespil. Diskussioner, undersøgelser, vurderinger og konklusioner foregår mellem eleverne. Computeren støtte med information og værktøjer.

Demospil
Der er fri adgang til et demospil, som giver et indtryk af, hvad Drabssag/Melved går ud på. Du kan også bestille lærervejledningen til gennemsyn. Demospillet og lærervejledningen tilsammen giver et godt beslutningsgrundlag.

Start demospillet med at kigge i indbakken. Der finder du sagsmappen og obduktionsrapporten, som introducerer sagem.

Demospillet er det samme som introsagen i Drabssag/Melved. Du kan se alle informationer, afhøringer mm., men afslutningen med tilståelsen mangler dog.

Et ITMF projekt
Drabssag/Melved er udviklet af Learning Lab Denmark i samarbejde med Forlag Malling Beck og flere folkeskoler. Udviklingen er støttet af Undervisningsministeriets ITMF midler.